Cukorbetegek Világnapja

A Kaposvári Lions Club a Cukorbetegek Világnapja alkalmából azt tűzte ki célul, hogy minél több embernél végezzük el a vércukorszint mérést. Csatlakoztak a Dr. Jung-Yul Choi Lions Clubok nemzetközi kormányzója felhívásához, aki egy kihívást jelentett be a Lions klubok-hoz intézve, miszerint az oroszlánok segítsenek egymillió embernek cukorbetegség megelőzése érdekében vércukorszint méréssel a 2. típusú cukorbetegség ellen.

Három alkalommal tettünk az ügy érdekében.

2019. november 9. : szombat délelőtt a kaposvári nagy-piacon Márton napi rendezvényhez kapcsolódva kb 100 ember vércukorszintjét sikerült megmérni a Somogy-megyei korház dolgozóinak segítségével.

2019. november 14. : munkáltatóknál jártunk az Ardagh Kft. Szenna, valamint az Obi Kaposvári üzletében, ahol a Magyar Cukorbetegek Kaposvári Egyesületének kaposvári vezetőjével Ferkáné Pellérdi Zsuzsa segítségével kb 100 embernek sikerült a vércukorszintjét megmérni.

2019. november 19.: Magyar Cukorbetegek Kaposvári Egyesülete Diabétesz Világnapja alkalmából tartott rendezvényen szintén folyt vércukorszint szűrés itt kb 50 ember tudta meg aktuális vércukorszintjét és még ajándékba édesítőszert is kaptak tőlünk.

A világnapi rendezvényen egy rászoruló cukorbetegnek átadtunk egy vércukorszint mérőt tesztcsíkkal és édesítőszert is ajándékoztunk az idős hölgynek.

A mérés tényét mindenki kék színű ujjlenyomatával rögzítette a "Küzdelem a 2-es típusú CUKORBETEGSÉG ellen" feliratú transzparensen.

Összességében nagyon sikeresnek ítéljük meg rendezvényünket, amit első alkalommal rendeztünk meg, de úgy gondoljuk nem utoljára.

 


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Konvenció (Gödöllő)
2024. június 15. 10:00

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Első Kaposvári Lions Club Közhasznú Egyesület

Adószámunk:
18773880-1-14
Számlaszám:
10300002-13276071-00014901

cím: 7400 Kaposvár,
Puskin.u.2.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba