Cukorbetegek Világnapja

A Kaposvári Lions Club a Cukorbetegek Világnapja alkalmából azt tűzte ki célul, hogy minél több embernél végezzük el a vércukorszint mérést. Csatlakoztak a Dr. Jung-Yul Choi Lions Clubok nemzetközi kormányzója felhívásához, aki egy kihívást jelentett be a Lions klubok-hoz intézve, miszerint az oroszlánok segítsenek egymillió embernek cukorbetegség megelőzése érdekében vércukorszint méréssel a 2. típusú cukorbetegség ellen.

Három alkalommal tettünk az ügy érdekében.

2019. november 9. : szombat délelőtt a kaposvári nagy-piacon Márton napi rendezvényhez kapcsolódva kb 100 ember vércukorszintjét sikerült megmérni a Somogy-megyei korház dolgozóinak segítségével.

2019. november 14. : munkáltatóknál jártunk az Ardagh Kft. Szenna, valamint az Obi Kaposvári üzletében, ahol a Magyar Cukorbetegek Kaposvári Egyesületének kaposvári vezetőjével Ferkáné Pellérdi Zsuzsa segítségével kb 100 embernek sikerült a vércukorszintjét megmérni.

2019. november 19.: Magyar Cukorbetegek Kaposvári Egyesülete Diabétesz Világnapja alkalmából tartott rendezvényen szintén folyt vércukorszint szűrés itt kb 50 ember tudta meg aktuális vércukorszintjét és még ajándékba édesítőszert is kaptak tőlünk.

A világnapi rendezvényen egy rászoruló cukorbetegnek átadtunk egy vércukorszint mérőt tesztcsíkkal és édesítőszert is ajándékoztunk az idős hölgynek.

A mérés tényét mindenki kék színű ujjlenyomatával rögzítette a "Küzdelem a 2-es típusú CUKORBETEGSÉG ellen" feliratú transzparensen.

Összességében nagyon sikeresnek ítéljük meg rendezvényünket, amit első alkalommal rendeztünk meg, de úgy gondoljuk nem utoljára.

 


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Kaposvár I. Lions Club

Adószámunk:
18773880-1-14
Számlaszám:
10918001-00000089-24230002

cím: 7400 Kaposvár,
Puskin.u.2.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba