100 szemüveget 100 szempárnak


2017-2018 évünkfő projektje „100 szemüveget száz szempárnak” program, melynek során 100 rászoruló számára biztosítunk térítésmentesen szemüveget. A programot szemészeti szűrés előzi meg, így több száz gyermek is részese a nagy szervezést, és jelentős anyagi hátteret igénylő projektnek. Eddig az elkészült szemüvegeket ünnepélyes keretek között – különleges élmény biztosításával – adtuk át, hogy érezzék a gyerekek milyen fontos is a látás egészsége! (Sajnos a családi háttér sok esetben kevéssé támogató.)
Az év első felében 50 halmozottan hátrányos helyzetű gyermek már megkapta a szemüvegét. Jelenleg folytatódik a program szemészeti szűréssel, a szemüvegek elkészítésével, illetve az ünnepélyes átadás szervezésével.

A komplex projekt lebonyolítása jelentős anyagi hátteret igényel, ezért a klub tagjai a személyes hozzájáruláson felül adománygyűjtéssel( adománygyűjtő perselyek elhelyezése üzletekben, üzemekben, sportrendezvényeken) megpróbálják előteremteni a költségeket.


A programunkat sikeresen zárjuk, az utolsó szemüvegek ünnepélyes átadására 2018. november 29-én 14.30-kor kerül sor a Kultik Moziban a Kaposvár Plázában.

Minden kedves barátunkat szerettel várjuk.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba