Első Kaposvári Lions Club a Szász Endre emléknap felolvasó délutánján

Várdán, a Szász Endre Kastélymúzeum adott helyet egy különleges programnak augusztus 31-én, melyen az Első Kaposvári Lions Club tagjai is képviseltették magukat. Összekapcsolódtak civil szervezetek, mint  a Kapos ART Egyesület, Szász Endre Életművét Gondozó Közhasznú Egyesület, női csoportok, körtánc körök és egyéb szerveződések a művészet, kultúra, költészet és a tánc mentén.

A program időbeli aktualitását az adta, hogy Szász Endre halálának évfordulója augusztusban van, és Szász Endre Életművét Gondozó Közhasznú Egyesület emléknapokat szervezett. Egyik programja egy felolvasó délután volt. Egy különös könyvet választottak a szervezők, mely könyv illusztrációját a művész rézkarc formájában készítette az ’50-es években. Omár Kháyyám perzsa költő és csillagász Rubáyát című négysorosaiból olvastak fel a vállalkozó kedvű jelenlévők. A Lions Club tagjai közül többen is érdeklődéssel hallgattuk egymást. Nagyon érdekes volt megtapasztalni, hogy a különböző kiadásokban a  fordítók mennyire másként tolmácsolták Omár Kayyam négysorosait. A felolvasás után a Kastélymúzeum csodás fái alatt, a természetben körtáncot tartott a LIONS Club egyik tag jelöltje. Közel 20 nő, csaknem két órán át táncolt. A körtáncok mindegyike témájában kapcsolódott a művészethez.

 
Az úgynevezett záró kört – ez egy beszélgetős kör arról, hogy a tánc után ki hogy érzi magát, milyen érzések vannak benne  – ismét a felolvasás helyszínén tartottuk. Az egyéni visszacsatolások közös nevezője az volt, hogy nagyon nagy szükség van a különböző kis közösségek összekapcsolódására, új barátságok kialakítására. Nagy szükség van arra, hogy a szépséget átélhessük, legyen az költészet, zene, vagy tánc. És nagyon jó érzés ezt egy közösségben megélni. Nehéz volt otthagyni a gyönyörű helyszínt, ezért mindazok számára, akik még nem jártak a Kastélymúzeumban, Sz. Hajdú Katalin rögtönzött bemutatót tartott. Végül úgy búcsúztunk, hogy ez itt valaminek a születése volt, és a folytatás mindannyiunkon múlik.
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 

Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Konvenció (Gödöllő)
2024. június 15. 10:00

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Első Kaposvári Lions Club Közhasznú Egyesület

Adószámunk:
18773880-1-14
Számlaszám:
10300002-13276071-00014901

cím: 7400 Kaposvár,
Puskin.u.2.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba