Inspiráló Zóna találkozó Kaposváron

„Lényeges dolgokat emberek között soha nem a szavak, mindig csak a magatartás és cselekedetek intézik el.” - Márai Sándor

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége 4-es zóna klubtagjait fogadta az Első Kaposvári Lions Klub a Tenisz Panzióban 2024. április 13-án. A találkozó célja, hogy a jószolgálati tevékenységet folytató szervezetek beszámoljanak az elmúlt egy év eseményeiről, sikereikről, tapasztalataikról. Az ilyen jellegű találkozók további célja, hogy a klubok egymással megosszák a jó gyakorlatukat legyen az forrásszerzés, kapcsolatépítés, tagbővítés, támogatások átadás, és csapatépítés.

A 4. zónához tartozó klubok Lions Club Balatonfüred, Lions Club Balatonlelle, Lions Club Fonyód, Pécs Első Lions Club, Normandia Lions Klub, Első Kaposvári Lions Club. Az idei zóna találkozón Pécsről két klub, valamint a Fonyódi  és az Első  Kaposvári Lions Club  képviseltette magát. A megnyitót a Zóna elnök, a kaposvári Röhrig Zsuzsa nyitotta meg. Köszöntötte  a jelenlévő klubok tagjait,  Hégely Pétert a Lions Clubok Magyaroszági Szövetségének kormányzóját, valamint Major Zoltán titkárt és Fésűs András volt kormányzó urakat.

A kormányzó először átadta Rőhrig Zsuzsa zóna elnöknek a nemzetközi kormányzó, Dr. Patti Hill elismerését. A kaposvári zóna elnök a kimagasló jószolgálati tevékenységéért kapta a díjat 2004 óta tagja az Első Kaposvári Lions Klubnak. Lételeme mások segítése, valamint  a klub élet előmozdítása, irányítása.

 
A délelőtt folyamán megszólaltak a klubok képviselői is, akik ismertették a legfontosabb eredményeiket, tapasztalataikat az elmúlt egy évről.

A beszámolókból és a hozzászólásokból kiemelendő:

  • nagyon színes és egyedi működés szerint végzik a jószolgálati tevékenységet, elsősorban a látássérült emberek támogatását az egyes klubok.
  • mindannyian kihasználják a helyi közösségi kapcsolatukat, és számos gyümölcsöző együttműködést alakítanak ki a hasonló típusú civil szervezetekkel.
  • a forrásszerzésnél nagyon kreatív megoldásokat alkalmaznak, melyben a területi, szociokulturális adottságokra, valamint a kapcsolati tőkére építenek az egyes klubok.
  • a tagok átlagéletkora 60 év felett van, ezen célszerű lenne változtatni. A fiatalabb, aktív tagok vélhetően más perspektívát nyitnak a mozgalomban.
  • elhangzott, hogy a belső képzéseken fontos lenne hangsúlyt fordítani az online eszközök használatának tanítására, hogy az egyes klubok 60 pluszos tagjai is biztonsággal tudják használni az online felületeket.
  • célszerű lenne a megvalósuló jószolgálati tevékenységeket egy közös adatbázisba feltölteni, hogy ötletet meríthessenek a kevésbé aktív klubok is.
  • téma volt még a Lions Klub mozgalom szabályzata, a klubok és a szövetség kapcsolata.
 

A programot színesítette egy kaposvári klubtársunk, Proszonyák Ida által vezetett körtánc is.  A kaposvári lionok közösségi programként rendszeresen részt vesznek körtánc programon, mely kiváló csapatépítő tevékenység. A jelenlévők görög, kelta, és balkáni táncokat tanultak meg néhány perc alatt, majd táncoltak el.

 
 
 
 

Az Első Kaposvári Lions Klub által szervezett zóna találkozó egy nagyon finom ebéddel zárult.

„Tudod, kisfiam, a világon nagyon sok a csalán, a tövis, a gyom. Mert az emberek sokkal több rosszat cselekszenek, mint jót. És a csalán, a tövis meg a gyom a rossz cselekedet nyoma ezen a földön. De láthatod, hogy pillangó is van azért. A sok kicsi pillangó a sok kis jóság hírét hordozza magával. És vannak aztán szép, nagy, tarka szárnyú pillangók: ezek a ritka, nagyon jó cselekedetek. Minél szebb és nagyobb jót teszel, annál szebb, nagyobb és színesebb pillangó száll föl a nyomában. Nem baj, ha az emberektől nem kapsz érte hálát. Minden jótettedet egy pillangó viszi hírül.” Wass Albert

 

WESERVE

#elsokaposvarilionsclub #weserve

Sajtómegjelenés több helyen:

https://www.sonline.hu/helyi-kozelet/2024/04/boldog-szemparokkal-talalkoznak-a-lions-klub-segitoi?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3NepAPv1-Kb08lsZRsrPyG7agigEFOWunJiHWQoOA7CyuiC2GvqoVjOOw_aem_AfHsLxPHd_Lxl5_HZSIQnAkvmWEeXQW6O0DaBeNbj1SykU76SQJUPQskdH6_44_QDctZBzvZDNSpT0hAlNpbanxt#google_vignette

 


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Konvenció (Gödöllő)
2024. június 15. 10:00

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Első Kaposvári Lions Club Közhasznú Egyesület

Adószámunk:
18773880-1-14
Számlaszám:
10300002-13276071-00014901

cím: 7400 Kaposvár,
Puskin.u.2.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba