Kokas Katalin, Varnus Xavér Jótékonysági koncertje Lions Club Kaposvár I. szervezésében

Két világhírű művész, Kokas Katalin és Varnus Xavér a kaposvári Református templomban adott jótékonysági koncertet 2019. április 28-án, a kaposvári Lions klub felkérésére. 

Miért is kértük fel a mai koncertre Varnus Xavért és Kokas Katalint? Van a művészeti tevékenységükben sok közös vonás, ami a Kaposvári LIONS Klub céljaival is összecseng. Ezek pedig: A zenével másoknak örömet szerzés vágya. Jótékonyság a művészet, a zene segítségével. A kitartó, példamutató felkészülés a szeretett zenei pályára. Varnus Xaver 1977 óta koncertezik; eddigi életében több, mint háromezer hangversenyt adott az ország különböző városaiban, melyek közül számos jótékonysági koncert volt. Budapesti zsinagóga-hangversenyeinek alkalmanként több mint háromezer hallgatója van, de ugyanúgy telt házasak párizsi és angliai koncertjei.

És azóta is töretlen az érdeklődés a rajongó közönség mindig teltházas koncerteken hallgathatja egyéni, zenei varázslatát. Nemrégen megjelent riportszövegéből: ”Nagyon fel kell készülni, és ha én beleadom mindenemet, akkor Isten is hozzáteszi majd a magáét, és létrejön az, ami több mint egy jól sikerült előadás: felvillan talán a tündéri is – mesélte Xavér 2018 novemberében”. Így készül valamennyi koncertjére és köszönjük, hogy elfogadta klubunk felkérését erre a jótékonysági koncertre. Hisszük, hogy az a jó tündér most is jelen van éppen 55. születésnapja előestéjén. Kokas Katalin Liszt Ferenc-díjas magyar hegedű- és brácsaművész Mind szólistaként, mind kamaramuzsikusként (ezen belül hegedűsként és brácsásként) gyakori vendégszereplője Európa, Afrika és Amerika számos koncerttermének, nem mellesleg kaposvári kötődésű. Köszönjük, hogy elfogadta klubunk felkérését és Varnus Xavérral megajándékozta a kaposvári közönséget egy csodával felérő koncerttel.

Dr. Kerekesné Pytel Anna


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Konvenció (Gödöllő)
2024. június 15. 10:00

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Első Kaposvári Lions Club Közhasznú Egyesület

Adószámunk:
18773880-1-14
Számlaszám:
10300002-13276071-00014901

cím: 7400 Kaposvár,
Puskin.u.2.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba