Konstruktiv Zónatalálkozó Kaposváron

 

„Mások boldogsága jó befektetés” – Emile Zola

Ki nem mondott szlogenként hatotta át ez a gondolat az Első Kaposvári Lions Club által szervezett zóna találkozót, melyre 2023. április 1-én került sor Kaposváron.

A IV. zónából hat klub  Balatonfüred LC,  Balatonlelle  LC ,Fonyód LC ,Elsö Kaposvári LC ,Pécs Normandia LC, Pécs Első LC tagjai érkeztek a zóna találkozóra.

 

A pandémia óta nem kerülhetett sor személyes jelenléttel zóna találkozóra, ezért most igazán nagy örömmel készültünk egy konstruktív munkanapra. A Tenisz Panzió méltó helyszínt biztosított a beszélgetésre, étkezésre, és közös együttlétre. A zónatalálkozó célja az volt, hogy az elmúlt évek eseményeiről beszámoljunk egymásnak, megosszuk a forrás-szerzéssel és adományok szétosztásával kapcsolatos jó gyakorlatokat. Ismertessük a jószolgálati eseményeket. Tervezzük a jövőt, erősítsük a Lions mozgalmat, fontos pályázati információhoz jussunk, és találkozzunk a Kormányzóval.

 

„Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent és munkálkodhass a jövőn”

Koncsik istván Kormányzó  szlogenjével  Rőhrig Zsuzsanna 2. Régió elnök és házigazda köszöntötte a jelenlévőket, majd ismertette a programot. 

Jelezte, hogy bár Koncsik István Kormányzó személyesen nem tud jelen lenni, de videó hívásnak köszönhetően mégis találkozunk vele.

Majd a Fonyódi LC titkára a 4. Zóna elnöke Bálint Zsuzsa átvette a levezető elnöki feladatokat, és sorra kérte fel az egyes Club elnököket, hogy számoljanak be az elmúlt évekről, tevékenységükről, sikereikről. Osszák meg a „jó gyakorlatokat”.

Elsőként az Első Kaposvári Lions Club elnöke, Krista Ágnes kapott szót. Őt követte a Pécsi Első Lions Club elnöke, Hajdu Kata. Következő elnök Fekete Olga volt, a Pécs-Normandia LC-tól. Majd a Balatonfüred LC elnöke  számolt be a klub helyzetéről.

Mielőtt végig értünk volna minden jelenlévő  Lions Club beszámolóján, videós beszélgetés formájában Koncsik István kormányzó jelentkezett be. Mondanivalójában a jövő feladataira fókuszált. A Szövetség terveiről, a Clubok jövőbeli feladatairól beszélt röviden. Ösztönözte a jelenlévőket, hogy használják ki az online világ adta lehetőségeket, és a szűk közösségükben végzett önzetlen és nagylelkű tevékenységükről számoljanak be a weboldalakon.

A Kormányzót követően még a Fonyód Lions Club elnöke Buni Marcsi, valamint a Balatonlelle Lions Club elnöke Németh István kapott szót.

A clubok beszámolóit  kötetlen beszélgetés követte. Végül a Régio elnök és a levezető Zóna elnök a következőkben összegezte a zóna találkozó tapasztalatait:

-          a pandémia körüli időszakban is aktívan működött a helyi közösségeket támogató jószolgálati tevékenység mindegyik Lions Club-nál.

-          a helyi lehetőségekhez, és a tagok kapcsolati hálójához alkalmazkodva számos önzetlen és nagylelkű tevékenységet végeztek

-          fő tevékenységként mindegyik LC sokat tett az látás élesség fenntartásáért, szemszűréseket végeztek, szerveztek, és számos szemüveg készítését támogatták

-          mindegyik LC folyamatosan feltérképezte és a szükségleteknek megfelelően támogatta a szűk helyi közösségükben élő, nehéz élethelyzetben lévő embertársaikat.

-          minden clubnál fellelhető volt, hogy amikor bőséges adományhoz jutottak, támogatták a IV. zónában tevékenykedő partner clubokat.

-          a LC klubok erősségei: partnerség, empátia, önzetlenség, kreativitás, ötletgazdagság, szociális érzékenység, színes jószolgálati tevékenységek megvalósítása

Az összefoglalóban arra is kitértek, hogy miben lehet még fejlődni:

-          a nyilvánosságra nagyobb hangsúly

-          online nyilvánosság eszközeinek még jobb kihasználása

-          tagság fiatalítása

-          tagság bővítés, LC-k tagsági stabilitása

-          dinamikus szemléletváltás

A munkadélelőtt háromfogásos finom ebéddel zárult. Emlékül egy Lions logóval ellátott, a Régió elnök Rőhrig Zsuzsanna által készített csokoládé tallért kaptak a résztvevők.

Majd a vendégek részt vettek a kaposvári LC által már jól ismert szakrális körtáncon. Tag jelöltünk 4 táncot tanított meg a jelenlévőknek, majd ezeket eltáncoltuk. Ezzel ízelítőt kapott mindenki egy belsőséges közösségi élményből.

A találkozó nagyon barátságos hangulatban és konstruktívan telt. Azzal az érzéssel tértünk haza, hogy nagyon jó egy olyan nagyobb közösséghez tartozni, ahol érték, ha jót teszünk, ha mások jólétéért forrást gyűjtünk, ennek érdekében kreatívan cselekedhetünk. Ilyen a Lions mozgalom. A jó cselekedeteknek nem utolsó sorban ÉN-erősítő, önismereti hozadéka is van. Mindenki jól jár a mozgalom által nyújtott végeredménnyel.

 

Záró gondolatainkat M. Gandhi mondatával pecsételjük meg: „Önmagunk megtalálásának legjobb módja, ha elveszünk mások szolgálatában.”

WESERVE

#elsokaposvarilionsclub #weserve

Somogyi Hirlap és a KaposTv is beszámolt a programunkról

https://www.sonline.hu/helyi-kozelet/2023/04/uj-tamogatasi-formakrol-otleteltek-az-oroszlanok

 https://www.youtube.com/watch?v=8mZsAWkDXnY  6,35-nél Lions

 


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Első Kaposvári Lions Club Közhasznú Egyesület

Adószámunk:
18773880-1-14
Számlaszám:
10300002-13276071-00014901

cím: 7400 Kaposvár,
Puskin.u.2.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba