Lencsegulyásra látta vendégül az Első Kaposvári Lions Club a hajléktalanokat

Megduplázták a hajléktalanoknak szánt ételmennyiséget a kaposvári Lions Club adományozói, így pénteken száz adag lencsegulyással megrakodva érkeztek az autók a hajléktalanszállóra. Rendszeressé vált akciókkal igyekszünk segíteni a járvány alatt is.

 Már egy nappal korábban megkezdődtek az előkészületek: 10 kiló lencsét, 10 kiló sertéshúst és 8 kiló kolbászt vásárolt a jótékonysági szervezet. Pénteken egész délelőtt főtt a tartalmas, sűrű leves a Tenisz Klub Étterem konyháján.

– Nekem az a beállítottságom, hogy ott segítsünk, ahol lehet, ha csak egy apró tettel is, már megérte felkelni aznap – mondta a főzők nevében Járfás Rózsa. – Szeretnénk, ha a perifériára szorulók is jó minőségű és meleg ételt kapjanak minél többet.

 

Az étel mellé ágyneműket is kaptak a hajléktalanok.

– Odafigyelünk a környezetre, nemcsak ott segítünk, ahol kérnek, hanem ott is, ahol észrevesszük, hogy szükség van rá – mondta Krista Ágnes, a kaposvári Lions Club elnöke. – Fontos, hogy mindig megtaláljuk a rászorulókat, mert karácsonykor adományozni nemes tett, de vannak hétköznapok is.

Az intézmény életében mindenféle segítség jól jön, főleg a téli krízisidőszakban, mondta Nagy Bernadett, a kaposvári Nyitott Kapu Hajléktalan Gondozási Központ vezetője. Jelenleg 90 embert látnak el naponta, akik az éjszakát is itt töltik.

 

Sonline.hu számolt be a jótékonysági lencsegulyásról

 https://www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/lencsegulyasra-latta-vendegul-a-lions-club-a-hajlektalanokat-3907504/?fbclid=IwAR00yRiZ0aYUmlnA9wZsT59qQMH-uDm3Ir1sugS1eGtyt6uNrKxboMA7AG0


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Konvenció (Gödöllő)
2024. június 15. 10:00

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Első Kaposvári Lions Club Közhasznú Egyesület

Adószámunk:
18773880-1-14
Számlaszám:
10300002-13276071-00014901

cím: 7400 Kaposvár,
Puskin.u.2.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba