Szervezetfejlesztő tréning az Első Kaposvári LIONS Clubban

Kaposváron a Tenisz Klub adott helyet annak a mini tréningnek, amelyet győri Lions klub trénere,Tóvári Zsófia tartott az Első Kaposvári Lions Klub tagjainak és jelöltjeinek. 

 

 

Zsófi a tréner elmondta, hogy ez a mini képzés azt a célt szolgálja, hogy a Lions szervezetünk még hatékonyabban, még jobban tudjon működni a céljaink elérése érdekében. A keretek meghatározás után következett a bemutatkozás. 

Bár mi, tagok évek óta ismerjük egymást, közülünk sokan az alapítás éveitől, több, mint 20 éve együtt tevékenykedünk, mégis hasznos volt, hogy bemutatkozhattunk egymásnak. Azonban nem ám akárhogy…”mi lennél, ha….bármi lennél” . Zsófi nem adott túlságosan kötött instrukciót, mi dönthettük el, hogy élőlény, ember, állat, tárgy formájában mutatkozunk meg. Nagyon színes képet kaptunk egymásról. Többségében jól kijött, hogy általánosságban jól érezzük magunkat a bőrünkben. Jó helyen vagyunk.

Több feladatot hozott Zsófi, melyet vagy plenáris megbeszélés során, esetleg kis csoportban, vagy párban oldottunk meg. Pl. kettesben beszélgettünk arról, hogy ki miért csatlakozott a Lions-hoz, és számára mit jelent a szervezet tagjának lenni. Majd a téma feldolgozását plenárisan folytattuk. Végül megalkottuk a „Mit jelent számomra a LIONS” plakátot. A teljesség igénye nélkül néhány példát említek: jótékonykodás, szívből jövő segítés, egységben az erő – érzés, kulturális töltekezés, adomány-gyűjtés, racionális újraelosztás, csapatszellem, kreativitás, kapcsolati tőke…és még sorolhatnánk tovább. Az általunk összegyűjtött kifejezések megtöltötték a plakátot.

 

 

A tréningen egyik feladat az volt, hogy összegyűjtöttük szervezetünk tevékenységeit, majd ezeket csoportosítottuk. Pl. egyik tevékenységi kör a forrásteremtés, adománygyűjtés. Egy másik tevékenységi kör az adományok eljuttatása bizonyos célcsoportokhoz, célszemélyekhez. Tevékenységi kör a kapcsolati háló építése, és egy másik tevékenységi kör volt a tagok töltekezését segítő programok, stb. Jó volt látni, hogy mennyi mindennel foglalkoztunk az elmúlt időszakban. Nagyon kellemes volt felidézni az örömteli, vagy éppen megható programokat, amelyeket a szervezetünk hozott létre.

A délutáni program során foglalkoztunk a szervezet erősségeivel, és a fejlesztésre szoruló területekkel. Fontos, hogy azt is ki mertük mondani, hogy van még min és mit javítani. Jó volt megtapasztalni, hogy milyen sokszínűek vagyunk, de ez mellett van egy nagyon erős „közös nevezőnk”: konkrétan a segítőkészség, az önzetlenség, a jó szándék. Van egy nagyon erős „LIONS identitás” is bennünk, ami szintén jó alap arra, hogy képesek legyünk fejlődni és megújulni.

A mini tréning nagyon jó hangulatban telt, hálásak vagyunk a lehetőségért, és köszönettel tartozunk Zsófinak a tréning megtartásáért. A résztvevők aktivitása és humorérzéke szintén hozzájárult a program sikeréhez. A több órás programot egy nagyon vidám körtánccal zártuk.


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Konvenció (Gödöllő)
2024. június 15. 10:00

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Első Kaposvári Lions Club Közhasznú Egyesület

Adószámunk:
18773880-1-14
Számlaszám:
10300002-13276071-00014901

cím: 7400 Kaposvár,
Puskin.u.2.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba