Zene érkezett ajándékba a kaposvári Lions klub adományaként

A járvány idején felértékelődnek az emberi kapcsolatok, barátságok, klub találkozók.

Az élet nem állt meg és valahogy a klubéletet is jó lenne életben tartani, nem elszigetelődni, és ehhez a digitális világ segítségünkre lesz, ha akarjuk. 

Ne csak nézzünk, de figyeljünk is egymásra!

Szerettük volna tartani a kapcsolatot klubtagjainkkal, ezért létrehoztunk egy Messenger csoportot és megtartottuk életünk első, de nem utolsó online klubtalálkozóját. Online találkozunk, megbeszéljük a teendőket kitaláljuk, megtervezzük a következő feladatot. Itt született meg az alábbi gondolat és a gondolatot tett követte. Klubtársunk Dr. Kerekesné Pytel Anna felvetette a problémát, aki tanít is a művészeti iskolában, hogy mi lenne, ha segítenénk rászoruló gyerekeknek hangszervásárlással.

 

A Kaposvári LIONS Club a vírusjárvány okozta otthoni tanulást szeretné segíteni azzal, hogy mini elektromos zongorákat adományoz azoknak a gyerekeknek, akik a Pálóczi Horváth Ádám református Alapfokú művészeti Iskola tanulói és zongorázni tanulnak. Az iskolában szoktak gyakorolni, de most nem tudnak bejárni, és otthon sajnos nincs hangszerük. A leckéket messengeren keresztül kapják, de nincs amin gyakoroljanak. Ezek a gyerekek hátrányos helyzetben élnek, segítségre szorulnak, nincs módjuk hangszert vásárolni

A csökölyi iskola  igazgatója vette át a hangszereket, mivel a járvány miatt nem tudtunk minden családhoz eljutni. Az iskolavezetés meghatódottan fogadta az adományozást. Az önkormányzat segítségével eljuttatják a gyerekeknek a hangszereket. Már több alkalommal is segítettünk Csökölyben, Gigében és most is azonnal megtaláltuk a módját az adományozásnak.

Hisszük, hogy a szeretettel adott segítség nemcsak hangszertudásban jelent a gyerekeknek, családoknak segítséget. Jelenti nekik a szeretetet, a törődést és nekünk LIONS tagoknak ez nagyon fontos.

 

A Lionok jelszava: We Serve.

Azaz: Szolgálunk.

 

#együttvagyunk #lionskaposvar #tamogatunk #csakazertisklubülés #onlineklubtalálkozó

Megyei napilap a Somogyi Hírlap, sonline is tudósított a jótékonysági adományozásról.

https://www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/ajandek-zongorakat-adomanyozott-a-lions-klub-2632038/


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Konvenció (Gödöllő)
2024. június 15. 10:00

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Első Kaposvári Lions Club Közhasznú Egyesület

Adószámunk:
18773880-1-14
Számlaszám:
10300002-13276071-00014901

cím: 7400 Kaposvár,
Puskin.u.2.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba